Kayısı Çekirdeği Yağı Cilde Faydaları


Kayısı çekirdeği yağının cilt üzerindeki etkisi

Kayısı çekirdeğinin yağı; familya olarak gülgiller ailesinden sayılan kayısının meyve çekirdeğinden elde edilmiş bir bitkisel yağdır. Bu yağın elde edilme özelliği, hiç bir sıcak işleme tabi tutulmadan soğuk bir şekilde preslenip damıtılarak elde edilebilmesidir.

Bu yağ cilt üzerine sürüldüğünde; hem cilt lekelerini ortadan kaldırma konusunda, hem ciltteki çeşitli kırışıklıkları yok etme konusunda hem de cilt üzerinde yaşlanmanın etkisiyle oluşan sorunları giderme konusunda ciddi faydalar sağlamaktadır. Cilde bu kadar şifalı olarak anılmasının diğer sebepleri; ürünün içeriğinde bulunan K vitamini, A vitamini, E vitamini ve D vitaminidir. Bilindiği üzere hem A vitamini hem de E vitamini cildin gençleşerek olması gereken sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Bunun dışında yine içeriğinde bulunan selenyum minerali, magnezyum minerali ve kalsiyum mineraliyle de oldukça nemlendirici bir özellik taşıyabilen kayısı çekirdeği yağı, özellikle kuru ciltler için eşi bulunmaz doğallıkta ve faydada bir ürün olarak niteliğini korumaktadır. Kayısı çekirdeği yağının piyasadaki pek çok kozmetik ürününün içeriğinde ana maddelerden bir olarak yer almasının sebebi, yine içeriğinde bulunan Omega-6 yağ asitleri ve Omega-3 yağ asitleridir.

Kaynak


What's Your Reaction?
Waoow Waoow
0
Waoow
Yaa Yaa
0
Yaa
Nee! Nee!
0
Nee!
Hahaha Hahaha
0
Hahaha
İşte bu! İşte bu!
0
İşte bu!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kayısı Çekirdeği Yağı Cilde Faydaları

Giriş

reset password